Bosbranden hebben de westkust in brand gestoken met een ongekende frequentie en intensiteit. Voortdurende megadroogte omstandigheden hebben de grote branden veranderd van seizoensgebonden gebeurtenissen in bedreigingen het hele jaar door. NBC-nieuws meldt nu dat de regering van de Verenigde Staten nu drastisch haar inspanningen opvoert om kwetsbare bossen en risicogemeenschappen te beschermen tegen de verwoestende inferno's.

Eind vorige week deed het Amerikaanse ministerie van landbouw (USDA) een enorme aankondiging. Ongeveer $ 490 miljoen aan overheidsfinanciering van de Inflation Reduction Act is bestemd voor projecten om het risico op natuurbranden te verminderen. De staten waar die projecten zullen plaatsvinden zijn Arizona, Californië, Idaho, Nevada, Oregon, Utah en Washington. Dit komt bovenop de $ 440 miljoen aan brandbestrijdingsfinanciering die deel uitmaakte van het infrastructuurpakket van $ 1,2 biljoen dat door het Congres werd goedgekeurd.

Het gezamenlijke geldbedrag zal naar verwachting ongeveer 45 miljoen hectare helpen beschermen. Dat zegt de Amerikaanse minister van Landbouw Tom Vilsack. Dat areaal is onderverdeeld in 134 gebieden waar bosbranden worden beschouwd als een ernstig risico voor gemeenschappen en infrastructuur. De USDA heeft maar liefst 250 van die gebieden in het westen van de VS geïdentificeerd. 'We verwachten en verwachten dat ongeveer 200 gemeenschappen in het westen van de VS hierdoor een verminderd risico op bosbranden zullen zien', zei Vilsack. Woensdag.Aanhoudende megadroogte maakt West vatbaarder voor inferno's

Terwijl bosbranden vroeger alleen een punt van zorg waren tijdens de warmste en droogste maanden. Echter, met de huidige droogte die nog steeds aanhoudt in een groot deel van het westen van de VS, zijn bosbranden het hele jaar door een bedreiging geworden. Onderzoek voorspelt ook dat de klimaatverandering zowel de frequentie als de intensiteit van deze inferno's alleen maar zal doen toenemen.

USDA richt zich op potentiële natuurbrandgebieden in de buurt van infrastructuur

Het grootste deel van het werk dat wordt gefinancierd door de bijna $ 500 miljoen zal zich richten op 11 verschillende landschappen. Die gebieden werden geselecteerd vanwege hun nabijheid van buurten, gebouwen en infrastructuur. Gebieden met achtergestelde gemeenschappen, openbare waterbronnen en land van stammen zullen ook een belangrijk aandachtspunt zijn.

'We hebben bij deze bepaling ook rekening gehouden met de meest recente voorspellende wetenschap en onderzoek waarmee we kunnen bepalen waar de risico's het grootst zijn', aldus secretaris Vilsack. “Het gaat er niet om of een bos zal branden of niet. Het is alleen een kwestie van wanneer en waar.”

Er zal een verscheidenheid aan technieken worden gebruikt om het land sterker te maken en beter bestand te maken tegen bedreigingen door bosbranden. Die methoden omvatten voorgeschreven brandwonden en dunner wordende dichte en dode bomen. Een belangrijke prioriteit is ook het verwijderen van de opeenhoping van bladeren en takken op de grond die vaak branden aanwakkeren. Herbebossing maakt ook deel uit van het plan.

'We weten uit de wetenschap, we weten uit modellen, we weten uit input van degenen die wonen, werken en hun gezin grootbrengen in gemeenschappen rond deze bossen die het bos begrijpen en kennen, dat er kritieke gebieden zijn waaraan moet worden gewerkt.' zei Vilsack. 'En door eraan te werken, creëer je in wezen een omstandigheid dat als er brand zou zijn, je het risico minimaliseert dat de brand een punt bereikt waarop het gemeenschappen of kritieke infrastructuur in gevaar brengt.'

Editor'S Choice