Een vrouw in Texas opgeslagen honderden 'koudverdoofde' vleermuizen op haar zolder nadat ze ze van een bevroren brug had gered. Ze waren van de brug gevallen waar ze nestelden in de ijskoude temperaturen.

De Houston Humane Society heeft ongeveer 1.602 Mexicaanse vrijstaartvleermuizen gered, volgens een rapport van CNN. Ze vielen van twee verschillende bruggen toen de temperatuur onlangs tijdens een koudegolf sterk daalde.

'Dus ze waren gewoon verschrompeld, heel kleine, kleine dingen op de grond', zegt Mary Warwick, de natuurdirecteur van de Houston Humane Society. “Ze zagen er op dat moment helemaal niet levend uit. Ik ging naar mijn auto en gooide wat dozen weg […] en nam de doos mee naar onder de brug en begon net de vleermuizen in de doos te stoppen.'Als ze eenmaal zo verkouden zijn, raken ze in een hypothermische shock', legt Warwick uit. “Ze houden het niet meer vol. Hun lichaam sluit zich af en hun voeten komen onder de brug of spleet van de brug vandaan en ze vallen.”

Warwick hield de vleermuizen op haar zolder tot de kou voorbij was. Ze liet CNN-beelden zien van duizenden vleermuizen in kleine pop-up tentjes op zolder. Velen van hen waren op en liepen rond. Warwick deelde dat ze het geweldig doen sinds hun periode in de kou.

De Humane Society heeft onlangs 600 vleermuizen vrijgelaten bij Waugh Drive Bridge in Houston, waar ze daar in een kolonie leven. Warwick deelde haar liefde voor vleermuizen met CNN en zei dat ze in de media vaak worden afgeschilderd als de schurken. 'Maar', zei ze, 'het zijn gewoon de schattigste kleine dingen.'

Waugh Drive Bridge Bats in Houston, TX: wanneer ze te zien zijn

De geredde vleermuizen maken deel uit van een kolonie die leeft onder de Waugh Drive Bridge in Houston, TX. Elke nacht is het mogelijk om ze onder de brug vandaan te zien zwermen en tevoorschijn te komen om hun prooi te vangen.

Aangewezen kijkplekken zorgen ervoor dat u de beste stoel in huis krijgt. De brug bevindt zich in Buffalo Bayou Park, bijna drie kilometer ten westen van het centrum van Houston. Onder de brug leven ongeveer 250.000 Mexicaanse vrijstaartvleermuizen Texas parken en dieren in het wild. De meeste vleermuizen verblijven de hele winter onder de brug en komen tijdens warme avonden naar buiten.

De beste plaatsen om de Buffalo Bayou-vleermuizen te bekijken, zijn het zuidoostelijke uitkijkplatform naast de brug langs Allen Parkway, de noordoostelijke oever van de bayou bij Memorial Drive en langs de oostelijke stoep op de brug die recht naar beneden in het bayou-kanaal kijkt.

De vleermuizen verschijnen meestal het hele jaar door op warme nachten. Wanneer de temperatuur echter onder de 50 graden zakt, komen ze zelden uit de spleten van de brug. Daarnaast zijn er van maart tot oktober elke vrijdag Bat Chats op de brug met leden van het Houston Area Bat Team. Als je in Houston woont en van vleermuizen houdt, of er gewoon meer over wilt weten, ga dan eens kijken naar de Waugh Drive Bridge-kolonie.

Editor'S Choice