Een populair strand is naar verluidt weggespoeld in Californië tijdens de bom cycloon die nog steeds grote schade aanricht aan de westkust.

Volgens FOX-weer , was de stad Capitola in Santa Cruz County getuige van de ondergang van het populaire strand toen de bomcycloon en de atmosferische rivier hoge golven en uitgebreide overstromingen veroorzaakten. Een bewoner slaagde erin om wat beeldmateriaal te maken bij de Stockton Avenue-brug over Soquel Creek in Capitola. Daaruit bleek dat het strand onder bruin water is verdwenen.

Dat meldde ook CBS News dat Santa Cruz zijn kade heeft geëvacueerd vanwege de schade door de bomcycloon. “Sterke golven beuken op West Cliff Dr., en West Cliff Dr. zal worden afgesloten van Pelton tot Almar. Deze intense golven duwen ook grote stenen op de weg. Wees alsjeblieft voorzichtig in de buurt van watermassa's, want we hebben nog steeds waarschuwingen voor harde wind en er kunnen gevaarlijke omstandigheden zijn', bevestigden stadsambtenaren.Er werd ook gemeld dat bewoners in het gebied alle watermassa's moeten vermijden tijdens een overstromingswaarschuwing.

Nadat bomcycloon Bay Area treft, brengt atmosferische rivier regen, wind en overstromingen met zich mee

Na de bomcyclusstorm die woensdag de Bay Area trof, ging de atmosferische rivier verder en veroorzaakte grote schade met regen, wind en overstromingen.

CBS-nieuws verklaarde dat stormcellen op donderdag de hele dag verspreide buien en mogelijke onweersbuien naar de Bay Area zouden brengen. Uiteindelijk zou het eindelijk afbouwen. Donderdag werd lichte tot matige neerslag verwacht. Extra regen op reeds verzadigde bodems kan zorgen voor overstromingen. Dit betekent dat er een overstromingswacht van kracht was.

Hoewel een waarschuwing voor hoge wind op donderdagochtend eindigde, werd er een windadvies afgegeven voor hoger gelegen terreinen. De windvlagen eindigden in het bereik van 40 tot 65 mph.

Gelukkig voor het gebied werden er in de nacht van donderdag op vrijdag drogere omstandigheden verwacht. De Bay Area zou een beetje pauze hebben na de bomcycloon en de atmosferische rivier.

Ondertussen werd gemeld dat een pier op Seacliff State Beach in Aptos instortte tijdens de bomcycloon. Als reactie op de grote schade aan de kust van de staat heeft de Californische gouverneur Gavin Newsom de noodtoestand uitgeroepen. Dit is om de vernietiging aan te pakken die wordt veroorzaakt door zowel de kloon als de atmosferische rivier.

'Californië mobiliseert zich om mensen te beschermen tegen de gevolgen van de naderende storm', verklaarde gouverneur Newsom. 'Deze noodtoestand stelt de staat in staat snel te reageren naarmate de storm zich ontwikkelt en lokale functionarissen te ondersteunen bij hun voortdurende reactie.'

Als onderdeel van de noodtoestand wordt geadviseerd dat mensen in Californië niet-essentiële autoritten vermijden. Degenen binnen de staat wordt ook geadviseerd om te plannen voor batterijen en andere alternatieve stroombronnen als de stroom uitvalt.

Editor'S Choice