Een video van een beveiligingscamera toonde vorige week een vrouw uit Colorado die haar longen gebruikte om haar hond te redden van een bergleeuw.

De Ring.com-deurbelbeveiligingscamera van de niet nader genoemde buurman legde het incident vast toen ze haar hond van 25 pond redde in Boulder.

Field en Stream hebben het laatst over de video gerapporteerd week .https://www.youtube.com/watch?v=44NIKoUw0Ao&t=34s Video kan niet worden geladen omdat JavaScript is uitgeschakeld: Het doodsbange geschreeuw van de vrouw gehoord als ze de bergleeuw wegjaagt van de hond (https://www.youtube.com/watch?v=44NIKoUw0Ao&t=34s)

Late avonden met bergleeuwen

De video van 4 februari ving de hondrennen30 seconden rond in de sneeuw. Ik vraag me bijna af of ik de leeuw zal zien, en dan gebeurt het precies in het midden van het scherm.

Dan, plotseling, jaagt een doorschijnend dier het de veranda op. De eigenaar van de hond ziet het en begint te schreeuwen. Tjonge, ze heeft wat pijpen. Dat is genoeg om mij, de bergleeuw, en eventuele buren vijf mijl verderop te laten schrikken, want ik kijk om te zien wat er zal gebeuren terwijl het roofdier weg is.

De bergleeuw komt niet terug in het frame van de video. De hond blijft rennenrondom, en de vrouw brengt het terug naar binnen om het in veiligheid te brengen. Crisis afgewend.

Sinds half januari rapporteerde Colorado Parks and Wildlife drie bevestigde aanvallen van poema's in diezelfde buurt. In twee van die gevallen vielen ze honden aan. Ambtenaren vermoeden twee bergleeuwen bij de recente aanvallen, dus ze werken eraan om ze te verplaatsen.

In november vertelde Colorado Parks and Wildlife de Denver Post dat ze 3.800 tot 4.440 volwassen poema's in het wild schatten. Die cijfers zijn exclusief nakomelingen. Sinds 1990 zijn er 25 bekende aanvallen op mensen geweest, met drie doden en 22 gewonden.

Veel manieren om bergleeuwen af ​​te schrikken

Het staatsagentschap heeft een website met dingen die je kunt doen om jezelf te beschermen in bergleeuwland.

Maar als je de website op je telefoon niet kunt openen op een afgelegen plek met een agressieve bergleeuw op 20 meter afstand, dan is dit wat je van tevoren kunt doen.

Gooi eerst stenen of andere voorwerpen die je kunt pakken zonder te hurken of je rug om te draaien. Ten tweede kun je langzaam met je armen zwaaien en stevig spreken. Of, in het geval van deze vrouw, werkte het bloedstollende geschreeuw.

Het bureau zei dat uw acties gaan over het verkrijgen van de...leeuwom te weten dat je geen voedsel bent en in het geval van deze vrouw zou je een gevaar voor het dier kunnen zijn.

Als je wordt aangevallen, laat je dan niet alleen door de schok verstijven. Volgens KDVR , is terugvechten een noodzakelijke optie. Je moet terugvechten, werken om overeind te blijven of proberen weer op te staan. Leeuwen haten het als hun prooi terugvecht.

In 2019 verstikte een inwoner van Fort Collins, Colo. een poema om dood . De loper liep lichte verwondingen op en mocht na een kort verblijf het ziekenhuis verlaten. De dode kat had geen hondsdolheid.

Het tv-station vermeldde dat een andere man zijn aanvaller van de bergleeuw afweerde met een houten bord.

Editor'S Choice