Howard Weitzman - beroemde advocaat vanMichael Jackson,O.J. Simpson,Arnold Schwarzenegger, en talloze andere beroemdheden - is overleden na een strijd tegen kanker.

Na een illustere, spraakmakende carrière van meer dan vijf decennia is advocaat Howard Weitzman op 81-jarige leeftijd overleden. Vaak gezien door het moderne publiek in zijn 'Dateline', 'Good Morning America' en 'CBS This Morning'-optredens, de Hollywood-wet specialist werd synoniem met het behandelen van de meest opvallende juridische problemen van Tinsel Town.

Volgens TMZ , die het nieuws donderdag brak, Howard Weitzman stierf deze week in Pacific Palisades, CA. Onder verwijzing naar de familie van de advocaat, zegt de beroemdhedenhandel dat Weitzman zijn strijd tegen kanker heeft verloren. Verdere details zijn op dit moment niet beschikbaar.De naam van Weitzman zal voor altijd worden geassocieerd metO.J. Simpsonen zijn moordzaak. Hij zal echter geen schuld met zich meedragen in het volgende leven. Nadat hij Simpson een enkele dag had vertegenwoordigd, stopte Howard Weitzman met de zaak en liet O.J. als opdrachtgever. Volgens de Hollywood-legende heeft de vrouw van Weitzman, Margaret, er bij hem op aangedrongen dat pad niet voort te zetten. Achteraf is het niet moeilijk in te zien waarom.

Het leven en werk van Howard Weitzman

Een van zijn andere meest beruchte klanten was Michael Jackson. Weitzman vertegenwoordigde Jackson's Estate vanaf het allereerste begin van de juridische problemen en verrassende beschuldigingen van de poplegende. Gedurende zijn meer dan 50-jarige carrière in de rechten, zou Howard ook namen vertegenwoordigen die zo iconisch zijn als:Magische Johnson,Arnold Schwarzenegger,Morgan Freeman,Marlon Brando,Ozzy Osbourne,Courtney Love, enJustin Bieber.

Weitzman werd geboren Howard Lloyd Weitzman op 21 september 1939 in Los Angeles, Californië. Hij zou in LA opgroeien en zijn rechtencarrière beginnen in de City of Angels aan het Los Angeles City College en de USC Law School. Daarna zou hij het advocatenkantoor Kinsella Weitzman Iser Kump LLP oprichten. Van dit kantoor zou hij de leidende procesadvocaat zijn in meer dan 300 civiele en strafzaken.

Weitzman gebruikte zijn expertise ook voor het lesgeven. Hij doceerde onder meer aan USC Law School, Georgetown Law Center, UCLA en Harvard. Daarnaast doceerde Howard meer dan tien jaar pleitbezorging aan de University of Southern California Gould School of Law.

Naast het voor altijd veranderen van het gezicht van de juridische problemen in Hollywood, zou Howard ook de persconferenties in de rechtbank populair maken, die nu een hoofdbestanddeel zijn van spraakmakende processen en het misdaadgenre.

Ondanks alles zou Weitzman de felbegeerde Jerry Giesler Memorial Award voor Outstanding Trial Lawyer in zijn huis vanDe engelen.

Zijn vrouw, Margaret, en hun twee kinderen - Jed en Armen, overleven hem. Howard Weitzman was 81.

Editor'S Choice