We blikken terug op een van de laatste optredens van de King of Rock and Roll. Elvis zong 'Unchained Melody' in 1977 op deze laatste concertopname.

Bekijk de huiveringwekkende video. We zien Presley Unchained Melody zingen terwijl hij zit en piano speelt. DeKoningsdagtalent is nog steeds onopvallend, hoewel zijn gezondheid achteruitgaat.

https://youtu.be/OmLOt9mRD18 Video kan niet worden geladen omdat JavaScript is uitgeschakeld: Elvis Presley - Ontketende melodie 1977 (https://youtu.be/OmLOt9mRD18)

Volgens de legende trok de legende op 19 juni 1977 een menigte van duizenden mensen naar het Pershing Municipal Auditorium in Nebraska. land rebel . Dit was een van zijn laatste live-optredens die werden opgenomen voor zijn tv-special Elvis: In Concert . Presley deed ook nog een opname voor de tv-special in Raid City, South Dakota op 21 juni 1977.Het werd uitgezonden op CBS op 3 oktober 1977, twee maanden na de dood van Elvis Presley. Hij stierf op 42-jarige leeftijd op 16 augustus 1977.

Presleys laatste concert vond plaats in de Market Square Arena in Indianapolis op 26 juni 1977.

Elvis Presley en het hitnummer

Presley bracht Unchained Melody uit in 1977. De hit is niet van hem Humeurig blauw album. Het album ontving een prijs en aan het begin van de video neemt Elvis die prijs in ontvangst.

Dit nummer is een van de meest uitgevoerde en opgenomen nummers van de 20e eeuw. Veel artiesten zoals The Righteous Brothers, Heart, Cyndi Lauper, Barry Manilow enLeAnn Rimeshebben er een hoofdbestanddeel van gemaakt in hun daden.

De King's-versie is echter een van de meest opvallende in de muziekgeschiedenis geworden. Er werden miljoenen en miljoenen exemplaren van verkocht, wat Presley's aanwezigheid in de rock-'n-rollgeschiedenis verder bevorderde.

Als we Presley in de video hierboven Unchained Melody zien zingen, is het angstaanjagend om hem de teksten te horen zingen die zo goed betrekking hebben op de laatste paar maanden van zijn leven.

De tijd gaat zo langzaam voorbij / En de tijd kan zoveel doen, en Wacht op mij, wacht op mij / Ik kom naar huis, wacht op mij zijn slechts enkele van de teksten uit het liefdeslied die van toepassing kunnen zijn op de laatste momenten van Elvis Presley's leven op zoveel manieren.

Het is griezelig om te zien hoe Presley de laatste tekst van het lied zingt, God bespoedig je liefde voor mij en het horen van de omroeper in de arena met het legendarische gezegde dat Elvis het gebouw heeft verlaten. Het is vooral raar om te weten dat dit een van zijn laatste optredens is.

Editor'S Choice