Hoeveel verdiende Bruce Springsteen voor zijn rol in de advertentie The Middle tijdens de Super Bowl LV?

De Super Bowl LV-commercial die de harten van miljoenen veroverde, bevatte een aangepaste score van Springsteen, evenals een van The Boss' eerste commerciële optredens en voice-over.

Hoewel het niet precies zeker is hoeveelBruce Springsteengemaakt voor zijn rol in de Jeep-commercial, is het gemakkelijk om naar de prijs van advertenties op de Super Bowl te kijken, evenals naar de huidige geldelijke inkomsten van The Boss.



Hoeveel voor 'The Middle'?

Jeep heeft nog niet bekendgemaakt hoeveel de Grammy-winnaar verdiende voor zijn verschijning in de Super Bowl-advertentie of het werk dat hij erin plaatste. Het autobedrijf heeft ook niet aangekondigd hoeveel de advertentie kost om te produceren.

Het zou tientallen miljoenen dollars hebben gekost om de advertentie zelfs maar uit te zenden, aangezien een plaatsing van 30 seconden op zendtijd tijdens de Super Bowl van dit jaar ongeveer $ 5,5 miljoen kost, volgens Verscheidenheid . Alleen al volgens die verklaring zou Jeep $ 22 miljoen hebben uitgegeven voor de plek van twee minuten.

Eerdere inkomsten en nettowaarde van Bruce Springsteen

De zanger verdiende in 2018 $ 37,5 miljoen, volgens cijfers verzameld door Forbes . Dit leverde hem de positie van nummer 84 op de lijst van best verdienende beroemdheden voor dat jaar. Sinds 2018 staat hij echter niet op de lijst.

Samen met zijn verdiensten en plaats op de Forbes kaart, is het ook belangrijk om zijn vermogen te bekijken. Springsteen heeft een geschatte netto waarde van $ 500 miljoen. Afgezien van zijn hitalbums, wordt de autobiografie van de artiest uit 2016, Born to Run, populair en wordt het een bestseller.

The Boss keerde van 2017 tot 2018 terug voor zijn one-man show Springsteen op Broadway . De hitshow wordt zo populair op het podium dat er een film voor Netflix wordt gemaakt, waardoor hij co-regisseur wordt van de documentaire en concertfilm uit 2019 Westerse sterren.

De betekenis van de advertentie

Het feit dat Springsteen niet in commercials verschijnt en eerder andere verzoeken heeft stopgezet, betekent veel. Misschien meer dan geldelijk gewin.

Olivier Francois, chief marketing officer van Stellantis (de automaker achter Jeep) beweert dat hij Springsteen door de jaren heen voortdurend heeft gevraagd om het autobedrijf te vertegenwoordigen. De muzikant weigerde echter voortdurend. Jeeps commercial voor de Super Bowl LV-advertentie, getiteld The Middle, leek Bruces hart te veroveren.

Wat je vandaag ziet, is echt een verhaal van 10 jaar in de maak, vertelt Francois CNBC . We begonnen over Bruce te praten - over Bruce, niet met hem, over - met mijn oude baas, Sergio [Marchionne]. ... Hij hield van de muziek van Bruce Springsteen. Marchionne, die in 2018 overleed, was de CEO van Fiat-Chrysler (nu bekend als Stellantis na een fusie met het Franse bedrijf Groupe PSA).

De rol van Springsteen in de Jeep Commercial

Springsteen componeerde de originele score voor de advertentie en was er zeker van om de woorden aan het script toe te voegen om het zijn eigen te maken. Eind januari vonden de opnames plaats in Kansas, Nebraska en Colorado.

Francois vertelt hoe Bruce naar de commercial keek. De muzikant zag het als een soort gebed. Dit verklaart waarom hij de moeite nam om zijn eigen muziek voor de advertentie te schrijven.

Als dit een gebed is, wilde hij niet dat de muziek daarvan afleidde, zegt Francois.

Of het nu om het geld of de boodschap gaat, zowel Springsteen als Jeep verdienden een flink bedrag door de harten van het publiek te veroveren in The Middle.

Editor'S Choice