De Andy Griffith-showbracht getalenteerde mensen samen voor zijn cast. Een van hen verscheen toevallig in een populair radio- en tv-programma.

Howard McNear, die Floyd the Barber speelde in de CBS-sitcom, speelde vijf verschillende personages in de langlopende westernserie Gunsmoke.

Om te beginnen had McNear een regelmatig optreden als Doc Adams op de radioversie van Gunsmoke tussen 1952-61, volgens IMDb . Maar dat was niet alles voor de westerse hitshow en de betrokkenheid van McNear.'The Andy Griffith Show'-ster maakte indruk op tv door verschillende rollen te spelen

Hij speelde vier verschillende rollen toen de radioshow in 1955 op tv begon. McNear speelde Mr. Bradley in The Pest Hole uit 1956, Pete in Box O' Rocks uit 1959 en Joe in The Tragedian uit 1960. Hij speelde Howard in drie Gunsmoke afleveringen: Root Down in 1962, Anybody Can Kill a Marshal in 1963 en tante Thede in 1964.

De Andy Griffith-showgaf McNear een platform om zijn komische talenten te laten zien. Zijn gevatte comebacks en scherpe timing maakten van Floyd een favoriet bij de fans. Maar zijn karakter veranderde omdat zijn persoonlijke leven ook veranderde na een beroerte. Het tastte zijn fysieke capaciteiten aan, dus scènes met Floyd werden gedaan terwijl hij in of buiten de kapperszaak zat.

Maar de rol werd te veel voor McNear en hij begon problemen te krijgen met het onthouden van zijn regels. McNear verliet de serie voorgoed in 1967, maar zijn Floyd-personage blijft een vanDe Andy Griffith-showfavorieten.

Minder dan twee jaar later stierf McNear op 3 januari 1969, op 63-jarige leeftijd. Hij stierf aan complicaties van een longontsteking na een beroerte.

Terwijl hij geen ster met de hoogste snavel was opDe Andy Griffith-show,Niet alleen de bijdragen van McNear aan die show, maar ook aan Gunsmoke worden herinnerd.

Griffith had een paar keuzewoorden voor Knotts nadat hij in een andere sitcom was verschenen

Laten we een paar minuten besteden aan een situatie tussen Andy en de goede oude Barney. Het was eigenlijk tussen Griffith en Don Knotts.

Knotts speelde Mr. Furley op Three's Company na zijn tijd in The Andy Griffith Show en het maken van een aantal films. Griffith was geen fan van het werk van Knotts in die show.

Ik vond Don bijvoorbeeld verschrikkelijk in 'Three's Company', zei Griffith: in een interview voor het Archive of American Television . Ik vertelde hem toen hij in 'Matlock' kwam. Ik zei: 'Don, breng het naar beneden, breng het naar beneden. Je zat te lang op 'Three's Company'.' Omdat hij op dezelfde manier speelde met die grote, enorme takes en alles.

Je zou dus kunnen zeggen dat Andy Don op zijn plaats heeft gezet. Ze verschenen ook samen, zoals Griffith zei, op Matlock, waar Griffith advocaat Ben Matlock speelde.

Editor'S Choice